juni 17, 2023

Love Languages - Vad Är Mitt "Kärleks-Språk"?​

SAKURA - Love Languages

Kärleks-språk eller "love languages" är ett sätt att beskriva hur vi känner igen, tolkar eller uppfattar kärlek mer dominant inom vissa handlingar eller upplevelser, än inom andra upplevelser eller handlingar.

Till exempel: När någon spenderar kvalité-tid med mig, så uppfattar jag och tolkar det som kärlek. När någon gör en tjänst för mig, så uppfattar den andra personen det som ett sätt att visa mig kärlek, men jag missar att det är ett sätt för den personen att visa mig kärlek, eftersom jag uppfattar kvalité-tid som ett närmare uttryck av kärlek. 

Vi skapar ofta missförstånd och separation i våra relationer när vi inte förstår hur den andra partens handlingar är ett sätt att visa kärlek, eller när dem inte förstår hur vi försöker visa kärlek för dem...

 

Termen "love languages" (översatt till "kärleks-språk" på svenska) leds tillbaka till en man vid namn Gary Chapman, som 1992 släppte boken The Five Love Languages: How to Express Heartfelt Commitment to Your Mate.

Chapman beskrev 5 olika språk som vi uppfattar kärlek genom att antingen "ge" den eller "ta emot" den: Tjänster, fysisk beröring, presenter, ord/affirmationer och kvalitétid. 

 

AFFIRMATIONER

SAKURA

Verbala ord av uppskattning, affirmationer eller komplimanger såsom "Jag älskar dig", "Jag uppskattar dig", "Du är fantastisk".

 

TJÄNSTER

SAKURA

Att göra någonting för någon annan som visar omtanke såsom att hjälpa med disken, laga en maträtt eller uträtta ett ärende.

 

FYSISK BERÖRING

SAKURA - Fysisk kontakt

Fysisk närhet i en relation såsom kramar, kyssar, hålla händer, gosa.

 

PRESENTER

SAKURA - Love Languages

Att ge någon en present som visar omtanke och uppskattning såsom att köpa choklad & blommor, ge ett egen-gjort hantverk eller en överraskning.

 

KVALITÉ-TID

SAKURA

Dedikerad och fokuserad tid tillsammans (utan distraktioner) såsom att se på en film, att spela ett spel, att prata, att gå på en promenad.

 

Hur kan jag fortsätta utforska "Love Languages"?

LÄS MER

En plattform för att hjälpa dig prioritera det viktigaste i ditt liv, din emotionella och fysiska hälsa, för ditt välmående.
Powered By MemberPress WooCommerce Plus Integration